Verhaal
In de wereld van de maffia gelden er slechts enkele woorden. Respect, haat, wraak, overleven en misdaad zijn daar enkele voorbeelden van. Denk jij dat je je kan redden in deze keiharde wereld? Dan ben je hier op de juiste plaats!

Op iCriminals begin je met de rang 'Groentje'. Door misdaden te plegen, auto's te stelen (en hiermee te racen), drugs te verhandelen en nog allerlei andere dingen verdien jij geld. Met dat geld kun je allerlei dingen kopen: bescherming, geweren, noem maar op. Daardoor stijgt ook je power, de kracht die je hebt om iets of iemand aan te vallen. Door veel power en geld te verzamelen bouw je respect op en kun je andere gangsters aanvallen, of ze zelfs hun graf insturen!

Maar daar blijft het niet bij. Je kan reizen naar andere steden, stations, havens en vliegvelden kopen, werken, en om niet te vergeten: in de gevangenis terecht komen!

icriminals.nl is een text based / tekst gebaseerde RPG (role playing game) ook wel MMORPG (massively multiplayer online role playing game) genoemd en dus geen 3D-game, waardoor het altijd, en vanaf iedere computer en iedere internetverbinding gespeeld kan worden! Er zijn altijd mede gangsters online waardoor het spel 24/7 interessant is en je kan spelen wanneer je maar tijd/zin hebt!

Weet jij je zelfs zo omhoog te werken dat je je eigen familie kan starten? Samenwerken met andere gangsters en zo de meest gerespecteerde familie in de wereld van iCriminals worden? Laat zien wat je kan!

Op iCriminals gelden er een aantal rangen. Van laag naar hoog zijn dit:

Rang Sportstatus
01 Groentje Sport Leraar
02 Loopjongen Straatvechter
03 Zakkenroller Judoka
04 Winkeldief Karate Leraar
05 Dief Bodybuilder
06 Mobster Worstelaar
07 Moordenaar Kickboxer
08 Locale leider Free Fighter
09 Leider Kampioen
10 Godfather Wereldkampioen
11 Legende nvt
12 Levende Legende nvt

In het spel gelden rondes. Een ronde duurt gemiddeld drie tot vier maanden. Na elke ronde vindt er een reset plaats, waar dingen zoals callcredits en vipdagen wel bewaard blijven. Iedereen begint dan weer zonder geld en power, maar mocht je in de top 10 zijn geeïndigd dan zal jou naam op de Hall of Fame verschijnen. Daarbij zijn er elke ronde fantastische prijzen te winnen!

Welkom in de wereld van de maffia...